2016-04-19 15:06:34• hírek • Kocsis Zoltán

Te teheted igazgyönggyé!

Péntek délután újabb állomásához érkezik a Borókagyökér Egyesület Mesterségem című sorozata: az érdeklődőket ezúttal a gyöngyözés, a gyöngyfűzés rejtelmeibe avatják be.

Hagyományőrzés és a kézművesség népszerűsítése - ha dióhéjban akarnánk összefoglalni a Borókagyökér Egyesület küldetését, akkor e kettő lenne az. Ennek jegyében indult útjára idén a Mesterségem sorozat, amely egy-egy kevéssé ismert foglalkozás, mesterség fogásaival, titkaival igyekszik megismertetni az érdeklődőt.

Tojásírás, böllérkedés, kertészet után ezúttal pedig a gyöngyözés van soron. A foglalkozást Sápi Anna vezeti, útmutatásait követve pedig bárki megismerkedhet a gyöngyfűzés technikáival, a gyöngyszalag-készítés lépéseivel vagy a szövőkereten történő gyöngyszövéssel.

A sajál kézzel, lelkesedéssel, a készítés és ajándékozás örömével fűzött vagy szőtt gyöngy igazán szívből jövő ajándék lehet! Te magad teheted így igazgyönggyé!

A foglalkozásra kizárólag felnőtteket várnak április 22-én, pénteken 14.00 - 17.00 óra között a Borókagyökér Egyesület főhadiszállására, Szejke-tanyára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: